Dodano produkt do koszyka

Technologia podstawowych syntez organicznych Tom 1

Książka

Technologia podstawowych syntez organicznych Tom 1

Grzywa Edward, Molenda Jacek

Wydawca: WNT

Cena: 59.00 zł 58.15 brutto

Koszty dostawy:
  • Poczta Polska 12.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
  • Kurier DPD 15.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost 8.99 zł brutto
  • Poczta Polska - odbiór w punkcie 12.00 zł brutto
  • Paczka w Ruchu 5.00 zł brutto
Dostępność:
Opis produktu
Jest to pierwsza część nowego wydania dwutomowej monografii, w której opisano podstawowe syntezy organiczne realizowanych w skali przemysłowej.
W tomie 1 omówiono pochodzenie i zasoby surowców energochemicznych gazu ziemnego, ropy naftowej i węgla, wyodrębnianie z produktów naftowych węglowodorowych surowców do syntez organicznych, wytwarzanie tych surowców w różnych procesach przemysłu farineryjno-petrochemicznego, przede wszystkim pirolizy olefinowej, reformingu benzyn i krakingu katalitycznego, wytwarzanie gazu syntezowego.
W nowym wydaniu przedstawiono również nowoczesne warianty schematów technologicznych przeróbki frakcji węglowodorów C4 oraz tzw. kompleksów p-ksylenu zasilanych reformatem z ostrego reformingu ciągłego.
Różnorodność tematyki powoduje, że książka powinna być przydatna zarówno dla studentów specjalizujących się w syntezie organicznej, jak i inżynierów i techników zatrudnionych w przemyśle chemicznym i petrochemicznym.

Autorzy
Grzywa Edward, Molenda Jacek
Język
polski
Wydawnictwo
WNT
ISBN
9788320433746
Rok wydania
2016
Wydanie
4
Liczba tomów
2
Liczba stron
404
Oprawa
Twarda
Format
17.0x24.3cm
Ciężar
0.81 kg
Typ publikacji
Książka
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Kontakt

Liberglob sp . z o.o.
Długa 1
31-147 Kraków
NIP: 6762430506

12-422-17-39 10-18
podglobusem@liberglob.pl

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.